VARKWORSIE-EN-RYSDIS
560ml
water 310ml
rou witrys
5ml
sout 10ml
olie
25g
gerookte varkworsies 1
groen soetrissie, gekap
1
rooi soetrissie, gekap 2
klein knoffelhuisies, fyn gedruk
215ml
hoenderaftreksel 2ml
vars gemaalde swartpeper
3 klein uitjies, baie dun
gesny
Verhit 500ml van die water
tot kookpunt en voeg die rys en sout by. Kook tot gaar, dreineer en stoom vir
10 minute. Hou eenkant. Terwyl die rys kook, verhit die olie in 'n swaarboompot
en braai die wors daarin tot goudbruin en gaar. Skep uit en laat effens afkoel.
Sny dan in bytgrootte stukkies. Braai die soetrissies in dieselfde pot tot sag.
Skep die wors terug, voeg die knoffel by en braai vir 'n paar minute tot
geurig. Voeg die aftreksel, swartpeper, uitjies en res van die water by en
verhit tot kookpunt. Laat prut tot die vloeistof amper afgekook is en 'n
geurige sous in die pot vorm. Voeg die rys by en meng deur. Sit warm voor.
Genoeg vir 6 mense.
No comments:
Post a Comment