Thursday, 2 May 2013

Frikkadel Gebak



Frikkadelletjies -

1kg Maer maalvleis
250ml Oats
50ml Sagte broodkrummels
50ml Wit asyn
4 Eiers geklits
1 Groot aartappel, grof gerasper
15ml Sout
5ml Gemaalde koljander
5ml Gemaalde neutmuskaat
5ml Gemaalde wonderpeper
2ml Peper of na smaak

Meng al die bestandele vir die frikkadelletjies saam.
Ek gebruik 'n 25ml maatlepel om die hoeveelheid vleis af te meet om bolletjies te vorm.
Braai frikkadelletjies in diep olie net tot gaar.
Plaas op kombuispapier om te dreineer en heeltemal af te koel.
                                                             

Die Bredie gedeelte

2 Uie gekap, maar nie te fyn nie
25ml Olie
1 Pakkie Tamatie Roomsop (Cream Of Tomato)
400ml Water
Braai uie tot sag
Meng sop met 400ml water en voeg by Frikkadelle in 'n glas oondbak
Voeg sout en speserye by na smaak
Pak 'n paar frikkadelle bo-op en strooi 'n koppie gerasperde Cheddar kaas bo-oor
Bak met die deksel op vir ongeveer 40 minute teen 160°C.
Heerlik saam met Stampmielies of Rys

No comments:

Post a Comment