Thursday, 16 May 2013

Frikadelle met Tamatie en Knoffel sous.




Voorverhit die oond tot 180°C.
Smeer of spuit 'n kaserol bak.

Frikadelle:
500g Maer maalvleis (ek verkies topside)
1 Gerasperde ui
1 Koppie (80g) vars broodkrummels
2 Eetlepes Fyngekapte songedroogte tamaties
1 Eier geklop
Olie (ek verkies olyfolie)

Meng alles saam en gooi sout en peper by na smaak.
Gebruik 'n 25 ml maatlepel om die hoeveelheid maelvleis te meet vir elke frikkadel.
Rol balletjies en braai in die olie tot hulle bruin is.
Jy behoort so 25 frikadelle uit te kry.

Pasta:
400g Enige groot pasta stukke soos byvoorbeeld PENNE.

Kook die water in jou pot met sout en 'n bietjie olie.
Gooi jou pasta in en laat kook tot dit net mooi sag is.
Dreineer in vergietes.

Tamatie en Knoffel sous:
25g Botter of margarien.
1 Blik Uie en tamatie smoor.
2 - 3 Knoffelhuisies, druk dit sommer pap met 'n lepel of sny dit baie fyn.
1 Klein blikkie tamatie puree.
185ml Hoenderaftreksel.
1 Teelepel origanum.
1 Teelepel suiker.
Gooi alles bymekaar in 'n pan en bring tot kookpunt.
Laat prut vir sowat 5 minute oor matige hitte.
Plaas nou die frikadelletjies in jou kaserol bak en gooi die sous oor.
Maak die bak toe en bak vir 1 uur.

Opdiening....
Skep pasta in en maak 'n holte in die middel.
Skep nou die frikadelle en sous in hierdie holte.
Eet.

No comments:

Post a Comment