Thursday, 11 August 2011

Vleis Pastei

Vleis Pastei

Bestandele

1 Kg Bees cocktail worsies of oorskiet braaivleis
1 Middelslag Ui (Gesny)
3 Middelslag Tamaties (Gesny)
1 Pakkie gesnyde Sampioene
1 Pakkie Royco Saucy Barbeque Sausage
1 Eetlepel Tamatiesous
2 Eetlepels Chutney
15 ml Kookolie (Olyf olie as jy wil)

Kors

3 Eiers
375 ml Sonneblom olie
375 ml Melk                            
360 ml Koekmeel                          
3 ml Sout
30 ml Bakpoeier

Klits al die bestandele vir die kors saam om ‘n sagte gladde deeg te vorm

Oondvaste bak van 30cm x 30cm

Metode
Voorverhit oond tot 180 °C    -----   Baktyd 20 minute
Braai Uie tot sag en voeg Tamaties by, gooi die Sampioene by en kook tot sag.
Voeg Tamatiesous en Chutney by. Meng Royco Saucy Barbeque Sausage met 300 ml water
en gooi by sous. Sny worsie in derdes en braai tot gaar of sny Vleis in 1 cm stukkies.
Gooi vleis in gesmeerde bak en voeg die sous by. Giet korsdeeg bo-oor.
Bak tot kors ligbruin vertoon (Ongeveer 20 minute)

Nota!!!

Die kors is so saam gestel dat dit in derdes werk

1, 2, 3 Eiers
125, 250, 375 ml Olie
125, 250, 375 ml Melk
120, 240, 360 ml Koekmeel
1, 2, 3 ml Sout
10, 20, 30 ml Bakpoeier

Hierdie is spesiaal gedoen sodat jy verskillende bakke kan gebruik, moenie kleiner gaan as ‘n bak van sowat 15 x 20 cm nie. Jou bak moet ook redelik diep wees (10cm)  omdat die kors redelik uitrys.

No comments:

Post a Comment