Thursday, 6 October 2011

Outydse Souskluitjies

Outydse Souskluitjies

Bestandele

250 ml Koekmeel
5 ml Bakpoeier
1 ml Sout
50 ml Botter of Margarien
2 Eiers
Suiker
Fyn Kaneel
62 tot 125 ml Gesmelte Botter

Gereedskap

Meelsif
Pot van ongeveer 17 cm deursnee
Bakskottel of Oondvaste Glasbak

Metode

1.       Sif die droĆ« bestandele saam en vryf die 50 ml botter daarin.
2.       Klits die eiers en 12,5 ml suiker tot lig.
3.       Voeg dit by die mengsel en meng liggies.
4.       Gooi sowat 5 cm water in ‘n pot en voeg 2,5 ml sout en 1 ml kaneel by en laat dit kook.
5.       Doop ‘n teelepel in die kookwater en skep ‘n ronde teelepel vol deeg daarmee uit en plaas dit in die kokende water. Skep 4 kluitjies in ‘n pot van 17 cm en laat hulle vir 10 minute kook.
6.       Lig die kluitjies uit die water en sit din in ‘n warm bakskottel en strooi suiker en fyn kaneel wat saam gemeng is oor die kluitjies, asook ‘n bietjie gesmelte botter. Herhaal tot die deeg klaar is.

No comments:

Post a Comment