Wednesday, 5 October 2011

Macaroni en Kaas

Macaroni en Kaas
Genoeg vir 6 tot 8 mense

Bestandele

1 kg Macaroni
250 g Bacon, gesnipper
250 g Viennas
1 Koppie Cheddar Kaas, gerasper
1 Groot tamatie, in skywe gesny
5 Eiers
125 ml Melk
1 Eetlepel Olie

Metode

Verhit die oond tot 180 C.°
Gooi olie en sout in ‘n pot met water en kook die pasta daarin tot dit gaar is.
Braai die Bacon tot effens crispy in ‘n pan.
Sny die tamatie in dun skywe soos vir tamatie toebroodjies.
Meng die eiers en melk saam, dit hoef nie vreeslik geklits te word nie.
Smeer, spuit ‘n kasserol bak.
Sodra alles voorberei is, skep ‘n lag pasta in die bak.
Strooi nou die viennas oor die pasta.
Skep weer ‘n lag pasta oor, gevolg deur die Bacon.
Skep bo-oor die laaste lag pasta.
Plaas nou jou tamatieskywe bo-op die boonste lag pasta.
Strooi die gerasperde kaas bo-oor die tamaties.
Giet die eier en melk mengsel oor die kaas.
Plaas die kasserol bak se deksel op en bak in oond totdat die eier gestol is (20 min)
Haal nou die deksel af en bak verder totdat die kaas begin verkleur (10 min)
(Skep baie in jou bord en gooi Tamatiesous of Bladjang oor.)
(Steek die res weg sodat jy met niemand hoef te deel nie.)

No comments:

Post a Comment