Deur Barbara Joubert, SARIE KOS
Somer 2009/10
My dogter Nina het tydens 'n
vakansie op Oudtshoorn dié resep by 'n vriendin se ma gekry. Sy't dit aangepas
en maak dit gereeld vir ons.
(6 porsies)
Kors
- 1 pak pepermentgeursjokoladekoekies
- 55 g (60 ml) botter, gesmelt
Kap koekies fyn in voedselverwerker.
Voeg botter by en meng goed. Druk mengsel in bak van sowat 20 cm wat so 6 cm
diep is. Hou eenkant.
Vulsel
- 3 gelatienvelle of 10 ml droë gelatien
- 1 blik karamel
- 250 g mascarponekaas
- 250 ml room
- 200 g pepermentsjokolade, gerasper
Week gelatienvelle in koue water vir
so 5 minute. Plaas karamel in mengbak en roer tot glad. Voeg mascarpone-kaas by
en klop goed. Klop room styf en vou in mengsel in. Vou gerasperde sjokolade in.
Smelt gelatien oor kookwater of in mikrogolfoond. Voeg by mengsel en meng goed.
Gooi in uitgevoerde bak en laat oornag stol in yskas. Sit voor met
sjokolade-krulle as jy wil.
No comments:
Post a Comment