Thursday, 27 June 2013

WOOLIES COOKIES





2 X 500ml Margarien
680g  Chocolate chips
4 Koppies Koekmeel
500ml Brown Sugar
10ml Koeksoda
5ml Sout
500ml Suiker
500g Gerasperde Cadbury Sjokolade
5 Koppies Fyngemaakte Oats
4 Eiers
10ml Bakpoeier
10ml Vanielje
375ml Gekapte Neute (Opsioneel)

Maak die oats fyn in 'n voedselverwerker.
Verroom die margarien en al die suiker.
Voeg eiers en vanielje by en klits goed.
Meng droë bestandele saam en meng deeglik saam met margarien mengsel.
Voeg sjokolades en neute by.
Rol balletjies en plaas op 'n bakplaat.
Bak teen 180ºC vir 10 minute.
Laat goed afkoel. Maak ± 112 koekies.

Wednesday, 26 June 2013

Pizza On The Stove




Ingredients
225g Self- rising flour
75ml Olive oil, plus extra for frying
For the topping
5ml Olive oil
1 Onion, sliced
3 Garlic cloves, crushed
250g Pack cherry tomatoes, halved
100ml Tomato puree
Handful fresh basil leaves, chopped
50g Cheddar, grated
Method
  1. Heat the oil in a frying pan, then add the onion and garlic and cook for 5 minutes. Tip in tomatoes and tomato puree, and simmer for 5-10 minutes or until the tomatoes are soft. Remove from the heat, stir in the basil, season, then allow to cool.
  2. Put the flour into a bowl. Make a well in the centre, add the olive oil then add 150ml- 175ml warm water or enough to make a soft dough. Tip the dough onto a lightly floured surface and roll out to fit a 22cm frying pan or make 2 small ones. Heat a glug of olive oil in the frying pan, then press the dough into the pan and cook over a medium heat for 8-10 minutes or until the base is golden.
  3. Heat grill to hot. Spread the pizza base with the tomato sauce, scatter on the cheese and grill until it has melted and the base is golden at the edges. Serve immediately.

Speserykoekies



250 g botter
625 ml suiker
2 ekstragroot eiers
1,25 liter koekmeel
20 ml bakpoeier
10 ml gemengde speserye
20 ml gemaalde kaneel
5 ml gemaalde gemmer
2 ml gemaalde naeltjies
3 ml koeksoda

Verroom die botter en suiker.

Voeg die eiers by en klits tot lig en romerig.

Sif die res van die bestanddele saam.
Voeg by die bottermengsel en knie tot dit 'n deeg vorm.

Rol die deeg 3 mm dik uit.
Druk koekies uit en plaas dit op 'n gesmeerde bakplaat.
Bak vir 10 minute by 180C.

Plaas die koekies op 'n draadrak om af te koel.


Tuesday, 25 June 2013

GEURIGE MAYONNAISE HOENDER:


1 gaar hoender, ontbeen en in stukkies gesny

1 kg gekookte broccoli

250 ml mayonnaise

1 blik room van sampioensop

5 ml kerriepoeier

sap van ½ suurlemoen

1 koppie vars wit broodkrummels

250 g cheddarkaas of parmesaankaas

Metode:

Meng hoenderstukkies en broccoli. (Moenie te veel meng nie). Voeg die mayonnaise, sop, kerrie poeier en sap by en meng effens. Strooi vars wit broodkrummels bo-oor, dan Cheddarkaas of Parmesaankaas. Bak by 180°C vir ongeveer 45 minute.

Boerseep.


1,75 kg harde beesvet (uitgebraaide vet)
250 g seepsoda
1 liter koue water
50 ml sitroenella olie (om die vet se reuk te verbloem)

Geel handskoene (om jou hande te beskerm)

Smelt die vet in ‘n stainless steel kastrol en hou eenkant totdat dit redelik afgekoel het. Jy moet jou vinger vir 10 sekondes daarin kan hou sonder om te brand. Gooi die vlokkies seepsoda in ‘n erde emmertjie en gooi dan die koue water daarop en roer paar kere met houtlepel, sit die deksel bo-op en laat staan op ‘n veilige plek. Laat staan totdat dit min of meer dieselfde hitte het as die vet (as jy ‘n kook termometer het is dit ‘n pluspunt). Gooi nou die seepsodawater by die vet (en sitroenella olie) en roer totdat dit soos versuikerde heuning begin lyk ( dit vat nogals ‘n rukkie, maar moenie moedeloos word nie) gooi uit in ‘n vierkantige plastiek bak wat uitgevoer is met ‘n linnelap (die lap kan net die bodem bedek en lank genoeg wees dat jy vatplek het wanneer jy die seep uitkeer). Die mengsel behoort warmer te word as gevolg van ‘n chemiese reaksie. Sit die bak met die mengsel bo-op in hout broodplank met ‘n stainless steel skinkbord bo-oor die bak en bedek met swartsak en met ‘n kombers. Maak die seep laatmiddag en laat dit staan tot die volgende oggend. Maak die kante van die seep los van die bak en trek nou die lap aan weerskante stadig totdat dit loskom van die boom, keer die seep uit en merk die stene uit en sny met skerp mes. Laat staan vir ‘n week of wat voordat jy daarvan gebruik.

Jy behoort 12 stene uit te sny van 8 x 7 cm en omtrent 3 cm dik.

Friday, 14 June 2013

DieDikKok Se Lasagne



DieDikKok Se Lasagne (Ek het hierdie resep jare terug gebruik vir Debonairs in Springs)
24 – 30 Porsies (Kan gevries word)
Bestandele
50 ml Kookolie
120 g Botter / Margarien
4 Groot Uie (Fyn Gekap)
4 Wortels (Gerasper)
4 Selery Stingels (Fyn Gekap)
2 Kg Maer Beesmaalvleis
600 g Hoenderlewer (Fyn Gekap)
3 Groot Blikke Tamatie Puree
1 Bottel Rooiwyn
100 ml Pietersielie (Fyn Gekap)
Sout
Swartpeper
1.5 kg Lasagne Stringe
500 g Cheddar Kaas (Fyn Gerasper)
500 g Mozarella Kaas ( Fyn Gerasper)

Béchamel Sous
240 g Botter / Margarien
160 g Koekmeel
2.25 l Melk
20 ml Neutmuskaat

Metode
Verhit Olie en Botter in ‘n groot pot, voeg Uie, Wortel en Sellery by en roer aanhoudend tot alles sag is.
Verhoog die hitte en voeg Maalvleis by, verbruin en maak seker dat daar nie klonte is nie.
Voeg die Hoenderlewer by en braai tot dit gaar.
Voeg Tamatie Puree, Wyn, Pietersielie en Sout en Peper (na smaak) by en wag tot dit kook.
Verlaag die hitte en laat prut vir 45 minute. Verwyder van die plaat en laat staan.
Kook Lasgne in groot pot met Sout en bietjie Olie tot dit sag is.
Gooi deur vergietes en spoel af met koue water.

Béchamel Sous
Smelt Botter in pot oor lae hitte tot dit begin skuim.
Voeg Koekmeel by en roer aanhoudend vir 2 minute.
Verwyder van plaat af en roer die Melk bietjies – bietjies by.
Plaas terug op plaat en bring tot kook terwyl jy aanhoudend roer tot dit dik begin word.
Haal van plaat af.
Voeg Sout en Peper by na smaak en meng Neutmuskaat in.
Plaas ‘n stuk plastiek op die sous sodat dit nie ‘n kors maak nie.
Voorverhit oond tot 180° Celsius.
Gooi dun lagie vleissous in die bodem.
Smeer jou oondpan en lê stringe Lasagne teenmekaar op die bodem.
Pak laag Vleismengsel bo-oor, en herhaal met Lasgne.
Smeer lagie Béchamel sous oor.
Strooi Kaasmengsel liggies bo-oor.
Bak 35 – 40 minute of tot die kaas goud-bruin verkleur.
Laat staan sowat 15 minute voor jy dit sny en verpak.

Tartar Sous




Hierdie is n vinnige resep vit tartar sous wat goed gaan saam vis en seekos asook saam met Crumbed Mushrooms

Bestanddele:
250 ml Mayonaise
2 Groot agurkies (gherkins) gekap in klein blokkies (gebruik 3 kleiner agurkies as jy nie grotes het nie)
2 Klein picled onions fyn gekap
Sout en peper na smaak

Metode:
Meng al die gekapte bestandele saam die mayonaise. Laat staan vir so n rukkie in die yskas as jy tyd het, anders bedien voor met enige vis gereg. Gaan ook goed saam met crumbed mushrooms